Filmanmeldelse: By Dawn's Early Light fra 1990

For de som har sans for kaldkrigshistorie: Her er en film fra 1990 med James Earl Jones, bedre kjent som Darth Vaders mørke stemme fra Star Wars i en hovedrolle. Scenariet er en terroristaksjon som fører til en uventet kjernefysisk konflikt mellom USA og Kina og Sovjetunionen. Dramaturgien er bra, med en serie eskalasjoner som øker spenningen jevnt. Man får se konfliktens forløp fra ulike vinkler, både ledernes og fotsoldatenes. Samtidig er filmen mindre påkostet og med mindre unødvendige spesialeffekter enn andre filmer jeg har sett fra samme epoke. Likevel er resultatet upåklagelig – man blir naglet fast foran skjermen.

Den berømte “Hotline” er med i filmen, en linje som ble utviklet med nordmenns deltagelse, og som ikke kunne stenges ned, nettopp for at partene skulle kunne ha mulighet for å kommunisere i sanntid selv under en atomkrig.

Her er en times helaftens spillefilm, gratis, men verdt å sprette popcornet og sicpacken for. Enjoy :)

https://www.youtube.com/watch?v=rM-hcgv0J3k

Vist 20 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Roy-Arne og andre. Jeg mener jeg har hørt at Origo (dvs MittFinnmark ) i denne sammenheng vil avvikles og stenges ned i løpet av kort tid. Uansett, vi har to grupper på Facebook som vi håper du kan delta på med dine innlegg: Finnmark under Hakekorset for det som er relatert til Finnmark m området der rundt, og tidsrom som kan være relevant til krigen. Den andre gruppen: Talvensaari gruppen er for det som ikke kommer inn under FuH sin sfære. Velkommen som medlem der.

Annonse

Nye bilder